OVER ONS

Missie


Wij willen het pension openhouden waar we zelf zouden voor kiezen om ons paard te stallen.

Ons doel is om de paarden zo goed mogelijk te verzorgen, zo dicht mogelijk bij de natuur.
Wat inhoudt dat we ze zo veel mogelijk willen buiten laten,
rekening houdend met de beperkingen van de seizoenen.

Door de kleinschaligheid is het voor ons ook mogelijk om de paarden te leren kennen,
en zo de omgang te personaliseren.

Daarnaast willen we ook voor de ruiters een plek maken waar ze kunnen genieten en groeien,
waar ze bijgestaan en begeleid kunnen worden.Waarden


Wij dragen eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel, en wensen dit dan ook toe te passen in de omgang met mens en dier.

We staan altijd open voor gesprek, zijn steeds bereid tot open communicatie omtrent verzorging, aanpak, ….Dierenliefde


Door onze grote dierenliefde staan we hier vandaag.

Wat begon met een shetje en een pony is door de jaren heen uitgegroeid tot een kleine kudde.

De rust die onze eigen dieren uitstralen spreekt voor zichzelf, de band die we met ze hebben is een band van vertrouwen. Dit heb je niet zomaar.


ONS TEAM


Robbe De Jonghe

Zaakvoerder

Eva De Jonghe

Zaakvoerder

Isabeau Staelens

Vennoot

Basiel De Jonghe

Stal-hond

Een korte geschiedenis van


De Stijgebeugel

Op 6-jarige leeftijd startte Robbe als ruitertje bij Paardenhouderij Verwimp in Gavere. Dat was de start van onze paardengeschiedenis. Als snel wou hij starten bij de Landelijke Rijvereniging die zich daar bevond. Dan heb je een eigen pony nodig. En zo kochten we onze eerste pony. Robbe zijn zus startte ook, en zo kochten we onze tweede pony. Kleine kindjes worden groot, maar jammer genoeg groeien de pony’s niet mee. Als snel werd onze tuin te klein, en verhuisden we naar Nazareth. Daar nestelden we ons met onze pony’s, en toen volgden de paarden.

Robbe begon met lesgeven aan zijn pleegbroer, en kreeg zo de smaak te pakken van het lesgeven. Dit was de start van onze ponyclub “De Jonghe Pony”. Naast de lessen kwamen er ook kampen bij. Robbe volgde ondertussen ook opleidingen aan de Vlaamse Trainersschool, en groeide in het lesgeven. Hij had zijn jong paard die hem veel uitdagingen aanbood, wat hem ook op dat vlak deed groeien. Met de jaren voelden we de beperking van enkel een buitenpiste, geen clublokaal, … en gingen we op zoek naar een plaats waar we dit wel konden aanbieden. Niet te ver van huis, zodat “onze kindjes” nog mee konden.

Zo kwamen we hier terecht. We hopen dan ook de sfeer, begeleiding en verzorging te kunnen aanbieden, zoals wij die altijd mochten ervaren op andere plaatsen.